Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leon Brela (2235 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
bodys napisał:
[quote]Makaryna napisał:
anetapolak napisał:
Makaryna napisał:
Kogo oni teraz przyjmuja na studia

jaki rząd takie studenty li i jedynie

Pewnie tak, dlatego powinni calowac w piety Tuska, ze moga studiowac, bo Korwin, to by ich mocno pogonil

A z drugiej strony tak oczekuja, ze Korwin im obnizy podatki ( a ile ońi ich naplacili ?!), a chca do Norwegii gdzie sa jedne z najwyzszych w Europie

No nie do końca tak jest,bo powiedzmy ten 36-cio procentowy podatek zawiera w sobie wszystko.U nas sam zus pobiera prawie 50%niby płatne w połowie przez pracodawcę... + 19 % podatek dochodowy.Czy prowadziłaś kiedyś w Polsce działalność gospodarczą?Ja prowadziłem i prowadzę tutaj.Różnica polega na tym,że w polszy płacisz zus zawsze,niezależnie od wykazanych dochodów.A tutaj nie.O czym sama dobrze wiesz...

Ja wiem, ale ńie jestem pewna czy ty wiesz. Zerknij w swoje selvangivelse i zobaczysz, ze jako prowadzacy dzialalnosc gospodarcza placisz 11,4 trygdeavgift...... No chyba, ze zarabiasz ponizej 36 000 rocznie, w takim razie wspolczuje
Ja jestem zatrudniona i placilam 48% + formueskatt zanim sie nie zadluzylam, zeby placic mniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:

Tak, tak, a jak przyjada to powita ich orkiestra paradna z chlebe i sola na granicy, a w prezencie da paszporty. Dostana przydzial na mieszkania, a przydzielona norweska rodzina opowie im historie krolestwa Norwegi oraz nauczy miejscowych zwyczajow podczas wyjazdu na hytte. Skatt da im taki podatek jak Korwin nakazuje, beda kapitalistami w socjalistycznym kraju i oplyna w bogactwa![/quote]

Karolu - a kto bogatemu zabroni?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
Ja j*ebie. No k*retyni.

Piszę, że jestem zielony w tym temacie, czyli liczę na wyrozumiałość, a wy sobie kpiny urządzacie. Polaczki.

"Jaki rząd, tacy studenci" - debil*u, przecież rząd mamy lewicowy, a Korwin jest prawicowy. PiS jest też lewicowy i tym się różni od PO, że jest oparty na wartościach chrześcijańskich. PSL i LSD nie ma co komentować, a Palikot to chorągiewka na wietrze. Jak zawieje tak się odpowiednio ustawi.
Kto wyszedł z uchwałą, aby ukazać wszystkie teczki posłów po 89roku, aby dowiedzieć się kto współpracował z SB? No Korwin właśnie.

Jak głosowaliście na PO czy na PiS to teraz się nie dziwcie, że jesteście na imigracji, a nie na działce gdzieś w lubelskim.

powiedzenie "Za granicą Polak Polakowi wilkiem" to widzę, że nie ściema.

Masakra jakaś.

Oczywiście wierzę, że ktoś rozsądny i pomocny napiszę mi prywatną wiadomość i powie co i jak.

A i jeszcze jedno. Jeżeli macie mi tu pierdoły pisać i jakieś pociski to nie piszcie bo to świadczy o waszym podejściu do życia. Pojeb*y.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Skocz3k napisał:
Ja j*ebie. No k*retyni.

Piszę, że jestem zielony w tym temacie, czyli liczę na wyrozumiałość, a wy sobie kpiny urządzacie. Polaczki.

"Jaki rząd, tacy studenci" - debil*u, przecież rząd mamy lewicowy, a Korwin jest prawicowy. PiS jest też lewicowy i tym się różni od PO, że jest oparty na wartościach chrześcijańskich. PSL i LSD nie ma co komentować, a Palikot to chorągiewka na wietrze. Jak zawieje tak się odpowiednio ustawi.
Kto wyszedł z uchwałą, aby ukazać wszystkie teczki posłów po 89roku, aby dowiedzieć się kto współpracował z SB? No Korwin właśnie.

Jak głosowaliście na PO czy na PiS to teraz się nie dziwcie, że jesteście na imigracji, a nie na działce gdzieś w lubelskim.

powiedzenie "Za granicą Polak Polakowi wilkiem" to widzę, że nie ściema.

Masakra jakaś.

Oczywiście wierzę, że ktoś rozsądny i pomocny napiszę mi prywatną wiadomość i powie co i jak.

A i jeszcze jedno. Jeżeli macie mi tu pierdoły pisać i jakieś pociski to nie piszcie bo to świadczy o waszym podejściu do życia. Pojeb*y.

Dam ci rade, mnie studia w Polsce nauczyly wielu rzeczy w tym chyba dwoch najwazniejszych: jak szukac informacji i jak radzic sobie samemu. Znaleznei informacji na temat certyfikatow i uprawnien do pracy na platforme zajmuje ok. 30 sekund. Oferty tez mozna samodzielnie znalezc. Wystarczy chciec, a nie jak wy: a napisze post to mi wszystko napisza.

Masz:
www.wikihow.com/Work-on-an-Oil-Rig
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
człowieku zadałeś takie pytanie jaką dostałeś odpowiedz, poczytaj sobie inne posty podobnej treści a nie wypisujesz jakieś głupoty o Korwinie, studenci - czego ? zawód - jaki ? doświadczenie - jakie ? poczytaj sobie w ogłoszeniach co ludzie mają do zaoferowania i pomyśl nad czymś oryginalnym czym możesz się wyróżnić w tłumie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Skocz3k napisał:
Ja j*ebie. No k*retyni. Pojeb*y.

i dobra rada dla ciebie chłopczyku:
nie mierz wszystkich swoją miarą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
no to jak, nauczyli Was czegoś na tych studiach czy nie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
No umi wklejac filmiki na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
taaaaa tylko że całą resztę trzeba podać na talerzu - jednak w życiu nie można zrobić ctrl+c/v
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok